Blog

Hoe mijn week eruit ziet..

30-08-2014 16:45

Af en toe heb je weleens dat je het mega super druk hebt... Ofja, af en toe.. ik heb het de laatste tijd enorm druk. Veel huiswerk en leerwerk, ondanks dat we pas een week begonnen zijn met school, repetities, hoornlessen en zanglessen. En dan ook nog werken en af en toe feestjes en noem het maar op. En o ja, binnenkort begint het wagen bouwen weer met de carnavalsgroep! Drukdrukdruk! 

 
Sinds vorige week is school weer begonnen.. Meteen vanaf het begin is het aanpakken. Huiswerk en leerwerk.. Deze week zijn mijn eerste 4 so's al.. En ik moet leren ook al heb ik geen zin.. Elke week een paar so's.. en elk so telt al mee voor het examen.. Over 6 weken geloof ik, zijn de eerste se's (schoolexamens) al. Leren dus! Soms is dat dus echt enorm lastig, want dan doe ik liever andere dingen. Ik probeer dan altijd de gedachten te hebben van; dit jaartje is het nog aanpakken en daarna kan je, als het goed is, naar een school gaan die je leuk vindt. En natuurlijk mijn opgestelde regel dat ik 's avonds onbeperkt op mn telefoon mag als alles af is. (zie de blog; verandering in mijn leven || 4 regels die ik opstelde.) 
 
Naast school heb ik nog meer dingen die ik doe en die ook veel tijd en energie kosten. Al die dingen in een woord gevoegd; Muziek
Ik oefen elke dag met mijn hoorn zo'n 2 tot 3 uur. Dan oefen ik voor mijn lessen, de harmonie in Susteren, de harmonie in Ohe&Laak en het LBM - Jeugdorkest. Het LBM - Jeugdorkest hoef ik wel niet altijd te oefenen, alleen als er een project is. En dat zijn er 2 per jaar. 1x in het voorjaar en 1x in het najaar. Op dit moment oefen ik ervoor want binnenkort mogen we naar het Viva Classic Live en het Prinsjesfestival! Het kost veel energie maar het is zooo ontzettend leuk! De zanglessen zijn ook erg leuk, daar oefen ik zo'n 4x per week voor. En natuurlijk speel ik ook nog piano, maar dat is meer voor de lol want lessen heb ik niet, al zou ik dat wel nog graag willen :). 
 
Naast al het schoolwerk en elke dag oefenen zijn er natuurlijk de repetities. Ze zijn allemaal in het weekend dus mijn weekend is echt enorm vol. En dan de zangles en de hoornles nog, die door de week zijn gelukkig. Over weekend gesproken, ik werk ook nog op vrijdag en zaterdag. In het weekend heb ik dus echt niet veel tijd, en het is dus ook echt altijd plannen met het leerwerk anders krijg ik het niet geregeld. Maar ik doe muziek met heel veel liefde, dus mij hoor je niet klagen! 
 
Dit is dus zo'n beetje hoe mijn normale week eruit ziet.. Erg druk programma maar ik hou ervan, ik weet zelfs niet beter! Hopenlijk hoef ik geen dingen te gaan minderen in de loop van het jaar.. Maar ik ben er bang voor, het is inmiddels examen jaar... We zullen zien... 
Ziet jullie week er ook zo uit? 
 
 

Eerste hulp bij piekeren

27-08-2014 08:55

Iedereen piekert wel eens. Het kan gaan om grote dingen of om kleine dingen. Ze kunnen al zijn afgelopen of ze moeten nog gaan gebeuren. Het kan behoorlijk vervelend zijn, het kan je dag of nacht verpesten, en dan vooral de nacht. Als je er later aan terug denkt dan is het eigenlijk zonde van je tijd geweest... maar tsja als je het allemaal van te voren wist.. 

 

Ik ben dus echt een piekeraar, bestaat dat woord eigenlijk? haha. Over de kleinste dingen pieker ik al en het blijft me dagen lang achtervolgen. Maar ook over grote dingen kan ik wel eens piekeren, maar minder lang dan over de kleine. Op een negatieve manier gaat het me dan altijd beinvloeden.. Hebben jullie dat ook wel eens? Vandaag geef ik tips over piekeren.

 

Tip 1; Ga het niet opkroppen

Hoe raar het ook klinkt of hoe lastig het ook is praat erover! Bij een gesprek waar je er een vervelend gevoel van krijgt, zeg het tegen diegene, en vraag bijvoorbeeld of je iets verkeerd hebt gedaan. Praten tegen iemand die er helemaal buiten staat werkt vaak ook. Diegene heeft er vaak een andere kijk op omdat diegene voor de rest niet echt goede vrienden met je is. Zorg wel dat diegene betrouwbaar is en dus niet alles gaat roddelen tegen anderen zodat het de hele school doorgaat. Dus ga niet je roddelende klasgenoot ermee lastig vallen. Over lastig vallen gesproken; het is niet erg om over je problemen te praten, hoe klein ze ook zijn. Misschien voel je je dan zeurderig (uhhhhm ja heeel vaak en daar weten mijn beste vrienden alles vanaf :') ), maar de meeste van je vrienden zullen het alleen maar waarderen en zullen het leuk vinden om te helpen. Dus praat, want het piekeren wordt minder daardoor!

Deze tip is voor mij nog steeds een soort leerpunt want ik ben niet zo'n prater. Meestal schrijf ik alles van me af in een schrift of zoiets. En ja, dat helpt echt. Tegen mijn beste vrienden praten gaat wel steeds beter.

 

Tip 2; Is het echt zo erg als het lijkt?

Vaak lijken dingen echt erger dan dat ze in werkelijkheid zijn. Die ene blunder, zou iedereen dat over een week nog weten? Vast niet. Als je je dat realiseert wordt het piekeren vast wel minder. 

 

Tip 3; Kan je er iets aan doen?

Dat ene slechte cijfer op school kan je er iets aan doen? Ja en nee. Je had beter kunnen leren maar als het cijfer bepaald is is het bepaald. Of als je niet bent aangenomen voor dat ene baantje terwijl je zo je best hebt gedaan.. Kan je niks aan doen. Sommige dingen zijn onoplosbaar dus moet je het gewoon proberen los te laten, hoe lastig het ook is. Kan je er wel wat aan doen? Doe het dan gewoon! Dat maakt het piekeren minder :) 

 

Tip 4; Even weg van de (buiten) wereld

Als je het gevoel hebt dat de 3 tips je hier boven even niet kunnen helpen, ga dan gewoon even weg van de (buiten) wereld. Pak een boek, luister muziek, kijk een film of ga iets anders doen waarvan je even helemaal tot rust komt. Maar let op, ga je niet afzonderen van je vrienden voor al te lange tijd.

 

Tip 5; Positiviteit

Als je echt heel negatieve gedachten hebt, spreek dan met jezelf af dat je tegenover elk negatief ding een positief ding zet. Happy-List werken bij mij altijd erg goed! Als je piekert over iets dat fout kan gaan of iets waar je super onzeker over bent kijk dan gewoon naar dit plaatje, het helpt echt!

Ben je ook zo'n piekeraar? Wat doe jij dan vaak?

 

Create it your way tag

26-08-2014 19:56

Door mijn nicht, die ook doet bloggen kreeg ik de tag ''Create it your way''. De tag prikkelt je fantasie en dat is er ook zo leuk aan!  Hier komt ie :)

 

Als je een geurkaars zou mogen verzinnen, hoe zou die dan ruiken?

Nou, lastige vraag! De geur van brownies in de oven ruikt erg lekker maar ook mannenparfum en dan vooral de ''Bang'' van Marc Jacobs ruikt erg lekker. En o ja, zwitsal! Ik zou het echt niet weten.. Als ik perse moest kiezen zou ik toch voor de Zwitsal gaan denk ik.

 

Als je een kleur nagellak mocht produceren, hoe zou deze kleur er dan uitzien?

De perfecte blauw. Alle blauwe nagellaks zijn net niet de perfecte kleur. De ene is te fel, de andere te donker en weer een andere te licht. 

 

Als je een beautyproduct kon maken, waarvoor zou deze dan zijn?

Een of ander product dat ervoor zorgt dat ik aan het einde van de dag geen donkere kringen onder mijn ogen heb. Mijn mascara vlekt aan het einde van de dag zo erg. Hoe het gebeurd geen idee, maar ik weet wel dat ik die donkere kringen haat. 

 

Als je een boek zou mogen uitgeven, waar zou die dan over gaan?

Een boek waarin alles wat in de toekomst gebeurd, terug gedraaid is naar het verleden. Ik weet dat het ingewikkeld klinkt maar o god, wat zou dat vet zijn!

 

Als je een film zou maken, wie zou er dan in spelen en waar zou die over gaan?

Goeie vraag.. ik zou het eigenlijk niet weten, ik kijk niet vaak televisie of films en een acteur die ik echt heel goed of knap vind heb ik niet.

 

Als je een winkel mocht beginnen, hoe zou die er dan uitzien en wat zou je dan verkopen?

Het lijkt me super leuk om een eigen kiko te hebben! Allemaal verschillende make-up en nagellak! :)

 

Als je een robot mocht maken, wat zou die dan kunnen?

Alle rot klusjes opknappen zoals de auto stofzuigen of kamer opruimen!

 

Als je een app zou mogen ontwikkelen, waar zou die dan voor zijn?

Een app waar een foto van jezelf en een foto van je kledingkast is, en ook van al je sierraden. Zo kan je de kleding virtueel aan doen en sierraden erbij matchen, en kom je misschien tot nieuwe combi's! Of je komt allemaal oude items tegen waarmee je misschien nog iets leuks kan. 

 

Als je een dier mocht fokken, hoe zou het eruit zien en waar zou het mogen leven?

uhhm, ik zou het echt niet weten! 

 

Als je een schoolvak mocht verzinnen, wat zou het dan zijn en wat zou je er kunnen leren? 

Een schrijf les waarin je artikeltjes schrijft of verhaaltjes en daar dan ook echt van leert. Heerlijk om lekker te kunnen schrijven en er helemaal in weg te dromen. En misschien zou je dan ook een eigen redactie kunnen opstellen met een paar mensen. Zo heb je een soort mini-tijdschrift. Dat zou ik echt super leuk vinden! 

 

Als je een ijssmaak zou mogen verzinnen, welke smaak zou het zijn?

Zuurstokken ijs! Of bestaat die al?

 

Als je een drankje kon maken, waar zou die dan naar smaken? 

Alles wat in me op komt bestaat al! 

 

Als je zelf Emoji zou mogen maken, hoe zou die er dan uitzien? 

De hartjes ogen emoji en de tranen emoji en de blozende emoiji in elkaar! Die mis ik best vaak :D

 

Als je een droomhuis mocht maken, hoe zou het eruit zien en waar zou het staan? 

Een mooi ruim huis, met veel wit en veel licht. Uitzicht op de zee en vensterbanken om in te zitten. Veel kunst aan de muren en veel kaarsjes. Het huis moet dus modern zijn en bij de zee liggen. Maar de zee is slechts een droom.. Zonder de zee zou het ook al prima zijn! 

 

Als je een superheld zou zijn, welke kracht zou je willen hebben? 

Kunnen vliegen, dat lijkt me zo cool! Of toveren :) 

Verandering in mijn leven || 4 regels die ik opstelde

25-08-2014 18:26

Jullie kennen het vast wel even op facebook kijken of nog even snel op instagram. Voor je het weet ben je naar foto's van je neef of nicht of beste vriendin aan het kijken. Of naar iets anders dat je aandacht trekt. Wat je ook doet, het werk afleidend, tenminste bij mij wel. Deze vakantie had ik het gevoel dat ik meer had kunnen doen in een dag. Veel van mijn tijd die ik niet had afgesproken met vriendinnen, ging op aan doelloos ronddwalen op social media, veel middagdutjes (maar oke, ik heb het nodig gezien mijn schildklier) en dat uurtje dat ik 's ochtends langer in mijn bed bleef liggen. Het werd eens tijd voor veranderingen, en oke het was vakantie en dus  vergaf ik  het mezelf, maar nu we weer naar school moeten gaat daar echt wel verandering in komen!

Ik heb 4 regels opgesteld voor mezelf, die ik nu met jullie deel als tip;

1. Om zeven uur opstaan. Ja, het is lastig dat realiseer ik me. Zeker wanneer ik het 3e of het 4e uur pas op school hoef te zijn. Maar in die paar uurtjes kan ik al wat dingetjes doen, zodat ik die 's avonds niet hoef te doen en dus lekker op de bank kan hangen of iets anders kan doen. 

2. 's Avonds mijn kleren klaarleggen. Ik heb 's ochtends namelijk altijd problemen met wat ik aan moet, ik kan nooit kiezen. Als ik dit 's avonds doe bespaar ik 's ochtends tijd :) 

3. 's Avonds tas klaarmaken. Vaak als ik 's ochtends pas het 2e, 3e of 4e op school hoef te zijn denk ik de avond van te voren, ach ik heb morgen toch tijd genoeg, ik doe het morgen. Maar aangezien ik het vorige schooljaar daardoor veel vergeten ben, ga ik dit jaar zorgen dat alles de avond van te voren klaar is, ook al moet ik pas het 2e,3e of 4e op school zijn. 

4. To-do lijstjes maken. Zo kan ik snel zien wat ik allemaal moet doen op die dag. Ook werkt het motiverend als ik een rot klusje van mijn lijstje kan afstrepen. 

5. Social Media checken op vaste tijdstippen. Dit gaat erg lastig worden voor mij, aangezien ik eruuug graag whatsapp. Wel denk ik dat het beter is voor mijn schoolwerk, het zorgt voor minder afleiding. Het plan is om 's ochtends alles te checken, in de pauzes eventjes en als ik uit school kom. Nadat ik mijn huiswerk/leerwerk af heb (dus 's avonds) mag het onbeperkt. Extra motivatie voor mij dus! :)

Ik ben benieuwd of ik me eraan ga houden, want het gaat lastig worden! 

 

Tijdje geleden

21-08-2014 22:53

Ik weet het er is al een tijdje geen blog geweest, maar ik heb het echt ontzettend druk gehad!

 

Te beginnen bij het kvw van dieteren. We gingen 3 dagen op kamp in Maasbree. Het was super leuk en we hebben het erg gezellig gehad. Chillen op de slaapkamers, spellen doen, pingpongen en een kampvuur. En dan 's avonds/ 's nachts tot lang doorpraten dat de leiding een paar keer moest komen voor waarschuwingen, oooops! 

Toen het kamp voorbij was gingen we weer terug naar dieteren met de bus naar het kvw terrein. Hier hebben we nog een aantal liedjes gezongen en daarna zijn we naar huis gegaan, doodmoe! De volgende dag moesten we er weer om 9 uur zijn voor een uitje naar Steinerbos. Dit was erg gezellig, maar wel een paar blauwe plekken aan de ochtend in Steinerbos overgehouden. :') 'S middags gingen we zwemmen in het zwembad daar. Super gezellig, en eruuug vaak gesopt. :) Op vrijdag gingen we de ''act'' voor de afsluiting voorbereiden en een spelletje doen. De afsluiting was super leuk en gezellig! Ik zeg kvw dieteren 2014 is geslaagd, volgend jaar leiding! 

 

Verder heb ik de hele week erg veel afgesproken met vriendinnen, een erg gezellig feestje gehad met een sleepover dr na, veel gephotoshopt en erg veel hoorn gespeeld aangezien a.s. zaterdag de repetities van het lbm jeugdorkest weer beginnen. Over het lbm gesproken; De eerste uitvoering zal zijn op 7 september 2014, Viva Classic Live, te Venlo om 16:30 uur. De tweede uitvoering zal zijn op 13 september 2014, Prinsjes Festival, te Den-Haag om 20:00 uur. Kom allemaal luisteren want het gaat een erg leuk programma worden! We spelen onder andere; Queen Symphony deel 2&5 en Rhapsody in Blue. 

 

Vandaag heb ik mijn boeken gehaald en gekaft samen met een vriendin. Maandag begint school weer. En dit is mijn examenjaar dus ik zal erg hard moeten leren en goed mijn best moeten doen. Spannendd!

 

 

 

Kvw

10-08-2014 18:49

Altijd wel wat.. vandaag was er weer een hele hoop onrust hier bij mij. Want ja, morgen op kamp. Wat wel en wat niet meenemen? Spullen zoeken en keuzes maken tussen favo kledingsstukken.. 

Al een tijdje had ik er super veel zin in maar morgen is het dan zover, kvw kamp dieteren. Sinds dat ik 5 jaar ben doe ik mee bij kvw susteren, zolang als ik me kan herinneren al eigenlijk. Dit wordt dus het eerste jaar bij een andere kvw, leuk maar ook spannend. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat goed gaat komen met alle leuke mensen van dieteren :) (sorry kvw susteren :') ) 

Vandaag was dus echt zo'n dagje van luieren en inpakken. Wat gaat allemaal mee en wat laat ik thuis? Neem ik mijn pilletjes wel of niet mee? Neem ik mijn bullet journal wel of niet mee? Allemaal dingen die ik me afvroeg. Wat ik wel en niet thuis liet had ik snel besloten.. Maar mijn pilletjes thuis laten, was dat eigenlijk wel zo'n goed plan? Natuurlijk is het niet leuk dat je steeds dat pilletje moet nemen waar iedereen bij is, maar uiteindelijk besloot ik dan toch maar dat ik de pilletjes in mijn  tas duwde.. Zonder die dingen zou ik de 3 dagen anders niet overleven.... En wat betreft mijn bullet journal, ik twijfel nog steeds. Aan de ene kant wordt ik gek zonder dat ding maar aan de andere kant heb ik wel mijn beste vriend en vriendin die meegaan en die ik alles kan zeggen en die me dus ook kunnen helpen. Tsja, ik weet het nog niet. 

Toen eenmaal alles ingepakt was, dacht ik hmmm ik moet dit nog en dat nog en o ja, mijn kettinkje moet ik natuurlijk ook om, want toevallig had ik hem gister even afgedaan. Ik stopte de spullen nog in mijn tas en dacht dat de tas klaar was. Ik ging weer lekker verder met Photoshoppen (een grafisch programma voor degenen die het niet weten, waar je vanalles met foto's en afbeeldingen in kan doen) en toen dacht ik weer maar toch vergeet ik iets. Voor de zoveelste keer kijken maar echt álles zat erin.. 

Nu ik zeker weet dat ik alles heb, heb ik er echt enorm veel zin in! Maarre, t betekend ook een week lang geen blogs :( Maar ach, ik heb mijn blog-schrift in mijn tas en misschien dadelijk ook nog het bullet journal dus dat komt helemaal goed! Kvw Dieteren '14, ik ben er klaar voor! 

Bullet Journal

09-08-2014 20:37

Ik lees vaak andere blogs ter inspiratie. Een week of twee geleden kwam ik een blog tegen die ik erg hadig vond. Zoals jullie weten is het wel vaker een chaos in mijn hoofd maar dit was dé oplossing voor mij. Sinds een week of twee heb ik dat ding en het bezorgd me een hele hoop rust!

Het ''Bullet Journal" is een boekje, en ik vindt het super handig. Het is een soort notitie/agenda in elkaar. Je kan dingen opschrijven die belangrijk zijn of die je leuk vindt. Ook kan je to-do lists maken, wat voor mij erg handig is. Bovendien kan je het boekje overal mee naartoe nemen. Twijfel niet om in erin te schrijven want het kan je echt helpen.

Het boekje moet je vooral niet opruimen maar gewoon laten slingeren of op een vaste plek leggen. Zo kun je het nooit vergeten en kan je altijd alles opschrijven wanneer jij daar behoefte aan hebt. Een keer was ik hem vergeten en meteen merkte ik aan mezelf dat ik een stuk onrustiger was dan al die tijd dat ik boekje bij me had, ookal heb ik dat ding pas 2 weken ;). Dus vooral niet opruimen. Als je een keer geen zin hebt in het boekje laat je het thuis of schrijf je er een tijdje niet in. Je kan ermee doen wat jij wilt en dat is ook het mooie ervan.

Je kan het boekje op-pimpen met plakbandjes die een printje hebben (ook handig om als 'tapje' te gebruiken zodat je een pagina makkelijk kan terug vinden), stickers, door er met gekleurde pennen in te schrijven of iets anders. Wat je maar wilt! En belangrijk is dat je een boekje uitzoekt waar je blij van wordt. Als je er niet blij van wordt, heb je denk ik ook geen zin om erin te schrijven. Voor mij is een gekleurd boekje met veel kleuren perfect maar voor een ander is een neon boekje of een neutraal boekje misschien beter. En o ja, om ja agenda pagina netjes te houden is het erg handig als je een boekje koopt met 32 lijntjes.

Dit boekje is dat van mijn nicht, die van mij was ik op dat moment toen ik bij haar was vergeten. Zo zien de plakbandjes er dus uit als 'tapjes'. Ik vindt het boekje erg handig, ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben.

Wil je het filmpje zien van hoe je ook zo'n Bullet Journal maakt? Klik op onderstaande link! Succes!

https://www.youtube.com/watch?v=GfRf43JTqY4

 

Boek review; The fault in our Stars

07-08-2014 19:26

Ik weet het, ik heb al een tijdje niet meer geblogt vanwege heel veel drukte en door mijn gezondheid. De afgelopen week heb ik het echt super druk gehad en heb ik bijna geen rust gekregen. En wat mijn gezondheid betreft, jullie weten het wel van mijn schildklier, dat ik daar moe van wordt enzovoorts. Ik heb daar dus pilletjes voor maar die leken niet te werken.. Ik heb nieuwe gekregen en die leken goed te werken, tot dat ik me afvroeg waarom ik elke avond trillerig werd en amper op mn benen kon staan. Terug geweest naar de dokter, bleek het een bijwerking van die pilletjes.. weer nieuwe en nu werken ze, eindelijk! 

 

Sinds een week ben ik eindelijk weer lekker aan t lezen. Ik had het een tijdje niet gedaan, totdat ik de stad langs een boekenwinkel kwamen en ''The fault in our Stars'' zag liggen. Die moest ik hebben! Naar binnen en kopen. Ik vond het zo leuk dat ik meteen de volgende dag ben begonnen in het boek. Toen ik de eerste drie hoofdstukken had gelezen kon ik niet meer stoppen, ik werd helemaal in het boek meegesleept. Vandaag doe ik een revieuw over TFIOS. 

 

"The fault in our stars - John Green''

Hazel is een meisje en heeft kanker. Drie jaar geleden werd haar leven opgegeven, maar door medische wonderen heeft ze nog een onbepaalde tijd om te leven. Haar moeder dwingt haar naar een kanker-praatgroep te gaan omdat ze niet wil dat Hazel de hele dag in bed ligt en alleen maar ''een vorstelijke beproeving'' leest en naar ''America's Next Topmodel'' kijkt. Bij de praatgroep ontmoet ze een jongen genaamd Augustus. Augustus is al een tijd in remissie en is daardoor zijn been kwijt geraakt, waardoor zijn kanker nu wel weg is. Meteen is er een klik tussen Hazel en Augustus, maar Hazel wil het niet toegeven omdat ze Augustus niet wil belasten omdat ze waarschijnlijk in korte tijd dood gaat. Wel besluiten ze vrienden te zijn en deelt ze haar favo boek ''een vorstelijke beproeving'' met hem. Alle twee vinden ze het een geweldig boek alleen eindigt het boek midden in een zin. Allebei willen ze graag weten hoe het afloopt en wat met de personages gebeurd. Daarom besluiten ze af te reizen naar amsterdam, waar de schrijver woont om daar achter de antwoorden te komen...

Het boek is echt enorm populair net als de film. Ik zag van vrienden en bekenden vaak foto's langs komen en hoorde dat de film ook zo super leuk was. Ik besloot het boek maar eens te gaan lezen. 

Wat mij meteen opviel was de schrijfstijl van Green. Hij schrijft alles tot in detail en ook Hazel en Augustus praten anders dan gewone jongeren. Beide houden ze van literatuur en ze gebruiken bij hun spreektaal lastigere woorden dan anderen van hun leeftijd gebruiken. Door deze schrijfstijl leer je de personages beter kennen en kan je jezelf ook beter verplaatsen in de personages. 

In het boek zitten een paar grappen maar het is vooral een verdrietig boek. Hazel is ongeneesbaar ziek en Augustus is nog steeds aan het herstellen van zijn kanker. In het boek komen nog meer personages voor met kanker, door de praatgroep. John Green brengt het boek over het algemeen 'luchtig'. Af en toe zit er een stukje tussen waar echt de waarheid in naar voren komt en wat redelijk verdrietig is. Gelukkig is er wel een goede afwisseling tussen de verdrietige stukjes en humor en is het boek daarom ook makkelijk te lezen. 

Het einde van het boek was wel heftig. Ik leefde enorm mee met de personages en ik voelde het verdriet dat naar voren werd gebracht in het boek. Het sleept je echt mee en daarom zou ik het boek ook aan iedereen aanraden.

 

 

 

 

Too much information Tag

02-08-2014 22:06

Ik zag m al op heel veel bloggen en ik heb besloten om m ook maar eens in te vullen. Het zijn 50 vragen, maar het was leuk om in te vullen. Wisten jullie dit al over mij?

 

1. Wat draag je op dit moment?

Mijn favo spijkerbroek met een top waar ''Berlin'' op staat.

 

2. Ben je wel eens verliefd geweest?

En of!

 

3. Heb je wel eens een vervelende break-up gehad?

Ja!

 

4. Hoe lang ben je?

Ik geloof iets van 1.75 m

 

5. Hoeveel weeg je?

62 kg

 

6. Heb je tattoo's?

Nee, maar ik denk er wel over

 

7. Heb je piercings?

Ja, oorbellen :)

 

8. OTP?

Geen idee wat het is. 

 

9. Favo acteur?

Weet ik eigenlijk niet, ik kijk niet vaak televisie/films

 

10. Wat is je favo serie?

Divorce kijk ik wel eens maar echt een favo serie is het niet.

 

11. Wat is je favo band?

Uhhhm.. geen een! Alleen twee favo zangeressen namelijk Demi Lovato & Lorde!

 

12. Wat mis je?

Niks!

 

13. Wat is je favo liedje?

Goeie vraag! Ik denk toch wel Summer van Calvin Harris. Daar word ik zo blij van

 

14. Hoe oud ben je?

15 jaar

 

15. Sterrenbeeld?

Tweeling

 

16. Kwaliteit of eigenschap die ik zoek in mijn vriend/partner?

Vertrouwen en iemand bij wie ik mezelf kan zijn vind ik erg belangrijk! 

 

17. Favo quote?

''Music isn't my hobby, it's my passion.'''

 

18. Wie is je favo familielid?

Toch wel mijn peetoom

 

19. Wat is je favo kleur?

Ik kan me niet voorstellen dat jullie het niet weten want ik zeg het zo vaak; Paars!

 

20. Harde of zachte muziek?

Harde! Lekker het volume aan en kei hard meezingen!

 

21. Waar ga je heen als je verdrietig bent?

In n hoekje zitten op mn kamer of op mn bed liggen

 

22. Hoe lang douche je? (okee rare vraag)

Ongeveer 7 minuten

 

23. Hoe lang doe je erover om je klaar te maken in de ochtend?

20 minuten tot een half uur

 

24. Ooit in een fysiek gevecht terecht gekomen?

Uhhm nee?

 

25. Wat is een turn-on voor jou?

Ik vind het leuk als iemand initiatief neemt en humor is ook eenn turn-on voor mij

 

26. Wat vind je een afknapper?

Jongens die roken en jongens die niks voor je over hebben

 

27. Reden waarom je een blog bent gestart?

Omdat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven!

 

28. Heb je angsten?

Ja, zeker weten

 

29. Wat heeft je voor het laatst aan het huilen gemaakt? 

Geen idee, het ging zomaar ineens

 

30. Wanneer zei je de laatste keer tegen iemand ''Ik hou van je''?

Gister nog tegen mn bestie!

 

31. Wat is de betekenis achter de naam van je blog?

Ik wilde een blog met alles wat te maken had met mijn leven, vandaar de naam

 

32. Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Ik ben nu bezig in ''The fault of our stars'' Super mooi boek!

 

33. Laatste serie die je hebt gezien?

Divorce

 

34. Wie is de laatste persoon met wie je hebt gepraat?

Lisa en Roel, allebei tegenlijkertijd

 

35. Wat is de relatie tussen jou en de laatste persoon die je een appje stuurde?

Best friends! 

 

36. Favo eten?

Ik heb niet echt favo eten

 

37. Waar wil je graag nog naar toe?

Ik wil nog een keer naar Amerika en Thailand en o ja, India

 

38. De laatste plaats waar je was?

Weert

 

39. Heb je een crush op het moment?

Ik heb wel iemand op het oog ja. Zeker weten doe ik het nog niet

 

40. Wat was de laatste keer dat je iemand hebt gekust?

Eergisteren toen mn nichtje jarig was

 

41. Laatste keer dat je je beledigd voelde?

Geen idee

 

42. Favo snoepjes?

Drop gums van Redband

 

43. Welk instrument bespeel je?

Hoorn, Piano en Zang ( en ja zang is ook een instrument! )

 

44. Favo sierraad?

Mijn hoorn kettinkje en mijn ring met bijpassende oorbellen

 

45. Laatste sport die je gedaan hebt?

Hardlopen gisteren

 

46. Laatste liedje dat je hebt gezongen?

Use Somebody - Laura Janssen, vanmiddag nog gezongen!

 

47. Favo openingszin?

Geen zin meer een woordje; Heeeeej!

 

48. Heb je die openingszin al eens gebruikt?

Uhh ja, lijkt me nogal logisch

 

49. Laatste keer dat je hebt gechillt?

Vanmiddag na mijn werk

 

50. Aan wie geef je de tag door?

Aan iedereen die een blog heeft en de tag wil doen.

''Kunstenaar''

02-08-2014 19:23

Wat kan ik of beter gezegd, wat kunnen wij leren van kunstenaars? Wat voor levenslessen zitten er in het beroep verstopt waar wij wat moois uit kunnen halen? Ik zag laatst een of ander artikel over ''kunstenaars en kunstenaars/creatieve mensen in opleiding''. Het artikel trok mij natuurlijk aan want zoals jullie weten ben ik wel van de ''ceatieve sector''. En wat zitten er toch veel mooie dingen in dat beroep verborgen! 

Kunstenaars hebben meestal niet de meest perfecte spullen maar kunnen ondanks dat toch mooie dingen maken. Vooral wanneer ze beginnen hebben ze deze spullen nog niet omdat het misschien te duur is of ze er het voordeel niet van in zien. In het begin had ik dat dus zelf ook niet, maar hoelanger ik er mee bezig ben (en dat is toch al een jaar of vijf) merk ik toch dat goede kwaliteit het halve werk is. Niet goedkoper slechter is, maar echt geloof me, met goede spullen gaat alles al voor de helft makkelijker. 

Ondanks dat een kunstenaar misschien niet de beste spullen heeft probeert hij/zij er toch altijd wat moois, interessants of iets wat de moeite waard is van te maken. Want als er een ding is waar kunstenaars altijd naar streven bij hun werk dan is het wel perfectie. Weliswaar is het op het moment in het wereldje van de kunst erg onzeker op gebied van werk. En ondanks dat, toch kiezen voor wat je echt het allerliefste wil; kunstenaar worden. Dat bewonder ik dus echt! 

Ondanks de perfectie van elke kunstenaar, wat ik hierboven al noemde, moet je als kunstenaar toch om kunnen gaan met kritiek. Wanneer je kunst maakt zullen heel veel mensen het misschien wel niet mooi vinden. Het gebeurd dan ook vaak dat je kritiek krijg op je werk. En toch gaan kunstenaars gewoon door met hun werk, ondanks alle kritiek. Dat is nog een ding dat ik zo erg bewonder aan ''de kunstwereld''.  

En dan als laatste een ding dat ik misschien nog wel het meest bewonder aan kunstenaars; ze durven anders te zijn dan anderen. Ze durven hun gevoel in hun werk te stoppen. Maar ook durven ze vaak een wat andere kledingsstijl te hebben dan anderen mensen. 

Tot slot; kunstenaar is misschien nogal een breed begrip maar toch zijn al deze dingen hierboven wel van toepassing. Ik denk dat we, door kritisch te kijken naar deze mensen, nog erg veel van ze kunnen leren. Zoals ik laatst een quote zag; ''the earth without art is just eh''. 

Plezier tegenover de zin van het leven

31-07-2014 12:05

Tegenwoordig willen we allemaal 'onze droom leven', of ons werk maken van de dingen die we 'leuk' vinden. Sommigen willen daarbij veel geld verdienen andere een groot succes hebben. Volgens mij zijn mensen daar erg veel mee bezig.. 

 

"Plezier''

Wat mij betreft is plezier misschien wel het belangrijkste, we hebben allemaal plezier nodig! Vaak is plezier iets leuks doen, op korte termijn, tenminste voor de meesten van ons. Een dagje winkelen, een gratis spel krijgen of naar de bios gaan. Dat is iets waaraan je veel plezier zou kunnen beleven. 

 

"De zin van het leven''

Alle mensen hebben een andere ''zin van het leven''. Maar wat het werkelijk betekend is dat je richting het eind van je leven kan zeggen dat je leven zin heeft gehad. Dit kan op veel manieren en zoals ik al zei heeft ieder een eigen manier. Misschien wil je mensen helpen, de wereld een stukje beter maken, iets ontdekken of iets doen waardoor het leven van de mede mens betert. Er zijn echt zoveel verschillende manieren voor ''de zin van het leven'', misschien weet je voor jezelf ook al wat jij belangrijk vindt.

 

''Wil je veel plezier hebben gehad of wil je juist dat je leven zin had?''

Naar mijn idee, zoals al eerder vermeld moeten mensen veel 'plezier' of 'succes' hebben. Als je aan het eind van je leven kijkt naar hoe je leven is geweest, stel je jezelf dan de vraag of je veel plezier hebt gehad, of dat je leven zin heeft gehad? Ik denk vooral het laatste, mensen zijn erop 'gebouwd' . Terwijl ik tegenlijkertijd denk dat je zonder plezier ook niet ver komt, het is ook niet onbelangrijk. 

 

''Stel jezelf de vraag''

Persoonlijk is dit een besef voor mij een manier om de dingen die ik niet zo leuk vind om te doen toch te doen. Waarom? Omdat ik de dingen die ik niet leuk vind, maar toch moet doen, belangrijk vind. Dat maakt iets doen waar je minder blij van wordt minder erg, althans zo ervaar ik het. Uitendelijk zul je blij zijn dat je het toch gedaan hebt, terwijl je het in eerste instantie misschien niet zo leuk vond om te doen. 

 

Dit was een van mijn 'hersenbrekers' die ik even met jullie wilde delen. Wil je doen wat je leuk vindt of wat je belangrijk vindt? Dat wat je belangrijk vindt zal lang niet altijd leuk zijn, en dat wat je leuk vindt is misschien wel ietsje minder belangrijk. 'Plezier tegenover de zin van het leven'.

Muziek

30-07-2014 18:59

Elke dag weer opnieuw is muziek onderdeel van mijn dag, even alles een keer oefenen of het liefste meerdere keren ; keyboard, zingen en hoorn spelen. En natuurlijk ook elke dag mijn favo nummers luisteren op Spotify! 

Zoals de meesten van jullie al weten is muziek een erg belangrijk ding in mijn leven. Zoals ik zelf weleens zeg; 

Muziek maakt mijn hoofd leeg en laat me even nergens meer aan denken. Dat ene zinnetje uit dat liedje wat ik laatst hoorde, dat zinnetje dat beschreef precies mijn gevoel. Die ene solo voor mijn hoorn, die solo waar ik mijn gevoel volledig in kan leggen. Of gewoon even lekker zingen in combinatie met het keyboard. Die dingen vind ik nou juist zo mooi aan muziek.. je er helemaal in kunnen verplaatsen en jezelf kunnen zijn. Muziek spreekt meer dan duizend woorden.

Laatst kwam ik een soort quote tegen en die vond ik erg mooi. Die beschreef precies wat muziek 'losmaakt' bij mij.

 

Zingen betekend veel voor me. Ik heb lange tijd een soort van blaasjes op mijn stem gehad. In die periode moest ik vaak naar de dokter. Echter afgelopen maandag had ik er weer last van, ondanks dat verklaard was dat mijn stem weer de volle honderd procent was. Terug naar de dokter.. Er werd besloten een lab onderzoek te doen. Vandaag kreeg ik helaas het nieuws dat mijn stem nooit meer de volle honderd procent zal zijn. Op dat moment is dat wel even slikken.. Op dat moment sta ik er even bij stil maar dan kijk ik weer naar de happy list, die elke dag groter (!) word en is alles vanzelf weer voor even vergeten. 

Muziek kan mooi zijn, maar er zitten ook minder leuke dingen aan. No matter what; ''Music isn't my hobby. it's my passion!''.

Oneerlijk..

30-07-2014 17:53

Het is nog niet zo lang geleden maar toch blijft het nog steeds erg somber nieuws en kan ik het niet goed van me afzetten.. Het moest je kind, vader, moeder, opa of oma maar zijn. Simpelweg weet ik gewoon niet wat ik erover moet zeggen. Het lijkt me erg lastig om zo'n groot verdriet te moeten verwerken.. Je dacht dat je op vakantie ging, lekker even weg van huis, nieuwe dingen zien en van lekker weer genieten.

Honderden mensen. Onschuldige mensen. Zij stapten vol plezier, geluk en verwachting in MH17. Zo veranderde dat gevoel van plezier, geluk en verwachting in onmeetbaar veel verdriet. Neergeschoten, neergeschoten in een strijd waar deze mensen helemaal niks mee te maken hadden. Zoveel mensen die opeens hun zoon, dochter, moeder, vader, opa, oma of een ander dierbaar persoon kwijt waren. En dat allemaal doordat er zo nodig op een president geschoten moest worden die de zelfde vlucht een uur eerder of later vloog. 

Geen woorden voor deze ramp.. Het is oneerlijk dat deze onschuldige mensen zijn neergeschoten. Aan alle familie en vrienden van deze mensen wens ik heel veel sterkte toe. Het moest je maar gebeuren...

Willen is kunnen

29-07-2014 16:25

Er moet vanalles... Zaken en dingen waar ik een soort haat-liefde verhouding mee heb. Haat-liefde? zul je misschien denken. En ja precies wat je leest; een haat-liefde verhouding. Haat omdat je het vaak niet kan uitvoeren doordat andere dingen echt moeten en liefde omdat de die dingen me intresseren en me nieuwe inspiratie geven. Vaak probeer ik het toch uit te voeren ondanks de dingen die dus echt moeten. In mijn hoofd lijkt het vaak een grote to-do-list zonder begin of einde, er moet altijd wel wat.

Af en toe is het dan toch echt teveel en moet ik op de rem trappen. Alles laten liggen en alleen dingen doen die rechtstreeks uit mijn hoofd en/of hart komen, dingen die ik leuk vind en waarbij ik tot rust kom. Creatief en muzikaal bezig zijn zijn daar slechts twee dingen van. Op die manier kom ik pas echt tot rust. 

Lekker keyboard spelen en daarbij zingen, alleen zingen of alleen hoorn spelen. Of ik pak mijn foto toestel en ga in het bos of op een andere plaats fotograferen en de foto's later bewerken met photoshop. En niet te vergeten tekenen en schrijven. Allemaal zo'n soort dingen, dat is voor mij tot rust komen en nadenken over dingen die ik echt graag wil.

Sommige dingen moeten dus echt maar daarnaast wil ik ook dingen bereiken. Ik besef steeds meer dat het niet allemaal vanzelf gaat maar zoals ik laatst een quote las; ''Willen is kunnen''. En daar sluit ik me helemaal bij aan. 

 

Happy list

29-07-2014 12:11

Wat zijn er veel dingen om blij van te worden in het leven als je er zo even overna denkt. Niet de grote dingen maar juist de kleine dingen maken je leven een stuk positiever. 

Een tijdje geleden, zo'n maand of twee, had ik even een dipje. De dingen gingen niet meer zoals ik wilde en eigenlijk was ik nooit meer echt happy. Ik besloot een 'happy list' te gaan bijhouden met dingen waar ik happy van word. Ik bekeek de 'happy list' vanochtend nog en dacht, goh wat word je toch eigenlijk blij van de kleine dingen in het leven. Het zonnetje dat schijnt, uitslapen, de hulp van je vrienden en vriendinnen, wanneer je je realizeert dat het bijna vrijdag is en ga zo nog maar even door. 

Door de 'happy list' besef je opeens dat er zoveel leuke dingen in het leven zijn. Je gaat er anders van denken en als je even een dipje hebt en je kijkt naar de lijst word je spontaan weer happy. Misschien moet ik de lijst wat vaker gaan bijhouden en er af en toe eens over schrijven. Beetje positieve energie! 

 

Eerste Blog

28-07-2014 21:22

Eindelijk, hier is mijn blog dan :) 

Zou ik het wel of niet doen? dat was de vraag die ik mezelf de hele tijd stelde.. Na lang twijfelen is dan nu mijn eerste blog een feit.
 
Mijn leven is een chaos; leren voor school, muzieklessen, in mijn vrije tijd prutsen met grafische programma's en fotografie en o ja, mijn familie en vrienden. Ik ben geen ster in dingen regelen en plannen dus er gaat regelmatig wel wat fout. Vorige week nog, ik dacht dat ik had afgesproken met een vriendin maar kwam er op het laatste moment achter dat ik een dubbele afspraak had... Ja Britt, heeeeel handig. Of gisteren nog, toen ik mijn broertje had beloofd te helpen met zn loombandje en ik geen loomelastiekjes meer voor m had.. 
 
Mijn leven is dus echt een rommeltje... Mijn vrienden zijn erg belangrijk voor me en mn beste vriend en vriendin vertel ik zowat alles. Elke dag is er weer eens iets dat fout gelopen is en dan moeten hun dat weer meteen horen :) .. Worden jullie nog niet gek van me? Ik snap niet hoe ik het met mezelf kan uithouden, laat staan jullie.. 
 
Zo dit was mn eerste blog,
Xx

Enquête

Vinden jullie de blog leuk en lezen jullie elke dag?

Leuk, en ja ik lees hem elke dag. (4)
36%

Leuk, en nee ik lees hem niet elke dag. (2)
18%

Niet zo heel leuk, of ik hem lees hangt ervan af (1)
9%

Niet leuk (4)
36%

Totaal stemmen: 11